7'li şer masası kaybederse ABD kaybedecekTürkiye 'yi peyki yapma planları çöp olacak Bu kadar agresif olmalarının sebebi budur. Seccade olayında tümden zıvanadan çıktılar.

14 Mayısta olacak seçim , Türkiye olduğu gibi 
şu anda her bölge her devlet kendi açısından ve kendi zaviyesinden bu seçimi takip ediyor 

Kimileri de direkt veya endirekt etki etmeye çalışıyor.

Mesela AB kendi hayatiyetini sürdürebilmek için enerji arzı ve enerji güvenliğine göbek bağı ile bağlı enerji havzaları ise ya orta doğu da yahut asya bölgesinde.

Orta doğu enerjisini daha ucuz daha güvenli bir şekilde kendine akması için Türkiye'ye ihtiyaç var ama Türkiye eski Türkiye değil.

Asya bölgesindeki enerjinin büyük bir kısmı Türki cumhuriyetlerinde veya Rusya'da , Rusya ile arası açık,Türki cumhuriyetleri ise Türkiye ile müttefik ve kendi özel gruplarını kuruyor büyütüyor,  o nedenle yine Türkiye'ye muhtaç ancak yine Türkiye o eski Türkiye değil.

Bu seçim Rusya için önemli, eğer cumhur ittifakı bu seçimi kaybederse uzun vadede kendisinin de kaybedeceğini biliyor,  çünkü hem Libya'dan atılacak,  hem Suriye'den atılacak, hem de yuvarlak masa tümden ABD'ye ram olduğu için ABD'nin Karadeniz'e girişine izin vereceğini bildiğinden Kırım,Donbas bölgesini kaybetmekle kalmayıp, Ukrayna savaşını da kaybedecek ve aynı zamanda Akdeniz'e ulaşamaz halde olacak çünkü ABD artık Karadeniz'de yeni yönetimle Türkiye'nin kendisinin komşusu olup değil Akdeniz'e inmek Karadeniz'de dolaşamayacak bir pozisyonda olacak.

Çin; hakeza Rusya'nın kaybettiği ve ABD'nin Türkiye'ye yerleştiği bir durumda bu defa karada  kuzeyden ve doğudan ABD ile komşu olması yetmezmiş gibi denizden de zaten çevrelenmiş olacak.

İşte ABD'nin de bunları yapabilmesi için Türkiye'ye ihtiyacı var daha doğrusu kendi emrinde bir yönetime ihtiyacı var ve o neden dolayıdır ki; CIA, Pentagon,fon merkezleri, Soros, basın düşünce kuruluşları, AB unsurları topyekûn kendilerini seçime adamış ve kendi cenahlarının kazanması için her türlü puştluğu yapıyorlar.

Yalan, algı, toplumu kamplaştırma, beşinci kol faaliyetleri,perdeleme, kısaca bir yabancı istihbarat servisinin bir ülke içinde yapacağı ne varsa hepsini içerideki aparatları kullanarak yapmaya gayret ediyorlar.

Türkiye devleti ne yapıyor her türlü yıpratıcı faaliyetlere,pandemi ve yaşamış olduğumuz yıkıcı depreme rağmen ekonomisi dimdik ayakta her türlü sıkıntının üstesinden gelen sarsılmayan bir irade ile olan biteni görüyor , bunlara karşı da her türlü tedbiri alyor.

Bunun yanında savunma sanayinin büyüyen, artan bir yoğunluk ile istikbale hazırlanıyor.

ABD, Türkiye'yi şimdi peyki haline getirmediği halde Yeni büyük Türkiye ideali ile Türkiye'yi tümden kaybedeceğini kaybettiği takdirde de tüm plan ve projelerinin çöp olacağını biliyor.

İşte Türkiye o nedenle Hava ve Deniz gücünü en kısa zamanda en iyi hale getirip, yapmış olduğu siyasi hamleler ile Mısır ve Suriye ile ortak çıkarda anlaşma yaptığı takdirde ABD Suriye'den çıkmak zorunda kalıp o kurmak istedikleri terör devletini adamlarının başına yıkıp aynı zamanda Mısır ile yapılacak deniz yetki ve münhasır ekonomik bölge anlaşmaları ile Akdeniz'den çıkacak olan ABD yalnız Yunanistan'da karşımızda tek cephe olarak kalacaktır.

İşte ondan sonrasını ABD ve AB düşünsün

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yunanistan makamlarının bile haberi yokken CIA BAŞKANI DEDEAĞAÇ'DA NE ARIYOR.

Bugün gelişmiş gibi görünen İsrail'in sözde saldırıya uğraması gibi görünen olayın oldukça derin oldukça önemli ve oldukça çok yönlü bir denklemi.

ARAPLAR BİZİ ARKADAN VURDU YALANİ Dertleri milliyetçilik değil İHANET