TÜRKİYE'DEN ORTADOĞU VE DÜNYAYI ŞEKİLLENDİRECEK HAMLE

Etrafımızdaki birçok olaylar bölgemizi yangın yerine çevirirken bir taraftan ilçe ve köyleri ile beraber 11 ilimiz asrın felaketi ile sarsılmış, pandeminin oluşturduğu kasvetli,bir o kadar dehşet verici,dünyayı kasıp kavuran ekonomik ve sosyal felaketlere rağmen son 1 yıldır gergef gergef işlenen ve bugünlere başarıyla getirilen,dünyayı yeniden şekillendirecek hamleyi yapan ülkedir Türkiye. 

Dün bu sanat eserinin son nihai düğümünü atmak, kuvveden fiile geçirmek için sayın cumhurbaşkanı Irak'a bir ziyarette bulundu. 

Neydi ziyareti bu kadar önemli kılan? 

İşte o sorunun cevabını şu başlıklar altında arayabiliriz. 

1-askeri önemi 
2-stratejik önemi 
3-ekonomik önemi 
4-jeopolitik önemi 
5-siyasi önemi 
6-küresel önemi. 

Bu başlıklara çok kısaca göz atıp sonra zihnimizde bir araya getirirsek neden önemli o zaman anlaşılacağı kanaatindeyim. 

1-Askeri önemi. Bilindiği gibi coğrafyamızı kan ve gözyaşına boğup ülkeleri parçalamak üzere dizayn edilen ve kurulan terör örgütleri (nedense bu hep müslüman coğrafyada var) kurucuları olan ABD, İngiltere, İsrail ve AB ülkeleri adına taşeronluk edip,bu bölgeleri karıştırıp ayrılıklar oluşturup,kutuplaştırıp sonra yutulacak hale getirilinceye kadar küçük parçalara ayırma metodu ile faaliyetlerini sürdürmektedirler. 

İşte bu örgütleri başımıza musallat eden ülkeler Irak, Suriye,İran, Ermenistan, Yunanistan topraklarını kullanarak oluşturdukları bilimum harflerden oluşan ve kök örgüt olan PKK,DAEŞ,FETÖ, Haşdi Şabi ve türevleri bu toprakları kullanarak eğitim,para,silah,militan desteği ile sürekli saldırmakta,enerjimizi ve dikkatimizi hep buraya yoğunlaştırma zorunda bırakılmıştık. 

Terörü yerinde ve kaynağında kurutma planlamamız neticesinde ülke içinde bitirilme noktasına getirdiğimiz terör örgütlerinin şimdi de kaynaklarına yönelerek kaynağında kurutma olarak gördüğümüz Irak ve Suriye ayağına hareket planlamamızı bitirdik. 

Pençe-kilit operasyonlarını harekat planına dönüştürmek için Irak önemli bir partner olduğundan Irak ile gerekli anlaşmaları yaparak Irak'ı kemiren ve Türkiye'yi yavaşlatan bu zararlı unsurlardan iki devlet el ele vererek terörü ve teröristi bitirerek her iki ülkenin de rahat, huzurlu, güvenli olmasını sağladığı gibi bu örgütleri kurup kullananların da hareket ve manevra kabiliyetlerini durdurmuş olup o kozlarını da ellerinden almış olacağız.

 Huzur ve güven ortamı sağlanmış olacaktır.

 2-Stratejik önemi: Terörden arındırılan bu bölgeler huzur ve güven ortamı ile birlikte yatırım yapılabilecek bir bölge haline gelmesi açısından oldukça önemli. 

Türkiye aynı zamanda Irak ve Irak Bölgesel Kürt Yönetimini de birbiri ile uyumlu hale getirerek Irak petrolünün dünya piyasalarına yeniden arzı, petrol ve petrol türevlerinin işlenerek ekonomik ürünler haline getirilmesi Türkiye'nin teknoloji ve sanayi tecrübelerini Irak'a aktararak kazan-kazan ilkesi ile komşumuz ve kardeşimiz Irak'ı da kalkındırarak her iki ülkenin ekonomik gelişimini yükselterek,dünyada bulunduğu coğrafyada vazgeçilmez stratejik partnerler haline getirecektir.

 3-Ekonomik önemi: Huzur ve güven ortamı ile beraber stratejik önemi vazgeçilmez olan bu iki devlet planlanan ve yapımına hız verilecek olan "Kuru Kanal Projesi" ile beraber Süveyş Kanalının yoğunluğu, güvenliği ve AB, Rusya'ya olan uzaklığını en aza indirip ihracat ve ithalat arzında oldukça ekonomik bir alternatif rota oluşturarak hızlı, güvenli,ucuz bir hat olarak dünya ticaret yoluna yeni bir rota kazandırıp bu bölgelerin hızla kalkınmasına ve zenginleşmesine neden olacaktır.

 4-Jeopolitik önemi: ABD, İngiltere, İsrail;AB ülkelerinin zenginliğini ve ekonomik gücünü devşirebilmek için Akdeniz'de planlamış oldukları EASTMED projesi Libya ile yaptığımız anlaşma neticesinde çöp olmuş,Sevilla haritası yırtılıp atılmıştı.

ABD Doğu Akdeniz'deki hidrokarbon zenginliğini yine Akdeniz'i taşıma güzergâhı olarak kullanarak İsrail'e yeni liman oluşturup (Gazze'ye bir de bu açıdan bakın) ve İsrail'e yeni bir kanal açarak GKRY'i Kıbrıs'ın tamamını temsil ediyormuş gibi bir görüntü oluşturarak,KKTC'yi yok sayarak tüm zenginliği  israil ve GKRY'ye yönlendirerek AB'ye ulaştırma projesini oluşturan ABD'nin bu planını da yok hükmüne getirerek Mısır, Irak, Suriye, Türkiye ve müslüman coğrafyaya vazgeçilmez bir ortam oluşturacaktır.

 5-Siyasi önemi: Ortadoğu, İsrail hariç müslüman devletlerden oluştuğundan burası sürekli karıştırılmış,iflah olmaz bir şer yuvası haline getirilmişti. 

Bu şer odakları sürekli bu durumdan yararlanarak müslüman devletlerin bir araya gelmesini önlemiş, İİT'ye rağmen bir araya gelmeleri engellenmişti.

 İran şii yapılanma ve yayılma isteği ile Irak ve Suriye'de hakimiyet kurmuş,bu ülkelerin gelişmesini, kalkınmasını önlemiş,salt kendine bağımlı hale getirmek istemişti. 

Bu isteği batı tarafından sanki karşıymış gibi görünüp ama sürekli desteklenmiş ve bu bölgede ABD, İngiltere, İsrail İran karşıtıymış gibi görünerek birbirinin varlık nedenleri olmuşlardır. 

Bu proje ile beraber İslam coğrafyası eğer İran uslanıp dahil olmak isterse ne âlâ,yok eğer istemez ise dışarda bırakarak (Zengezur ile ilgili Ermeni işbirliğine daha sonra değineceğiz), tüm bölgenin can damarı,can suyu haline gelecek bu yolla ticaret yolunu da elinde tutan ve yöneten bir güç haline gelecektir. 

6-Küresel önemi: Ortadoğu'da bitirilecek terör faaliyetleri sadece bu bölgeye değil tüm dünyaya huzur vereceği muhakkak. 

Terör örgütlerini kuran,finanse eden, eğiten, donatan ve ülkelerin üzerine vekil güç olarak salan bu devletler bu vekillerden yoksun kaldıklarında besledikleri terör örgütleri ile başbaşa kalacakları da muhakkak.

İşte o zaman ya yaptıkları helvadan putları kendi elleriyle yiyecek ya da o helvadan putlar kendini büyütüp besleyenleri yiyecek, tercih kendilerinin. Ortadoğu bu tür pisliklerden ve şer odaklarından temizlendiğinde sadece bizler değil tüm dünya rahatlamış olacaktır. 

Teröre bulaşmamış ülkeler ve halklar ticaret ve getirdiği zenginlikten payını ve nasibini almaya başlayarak yeni bir dünya nizamı,yeni bir güç dengesi oluşmuş olacaktır.

 Unutmayalım ki yakın gelecek doğuda ve uzak doğudadır.
Fİ EMANİLLAH

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yunanistan makamlarının bile haberi yokken CIA BAŞKANI DEDEAĞAÇ'DA NE ARIYOR.

Bugün gelişmiş gibi görünen İsrail'in sözde saldırıya uğraması gibi görünen olayın oldukça derin oldukça önemli ve oldukça çok yönlü bir denklemi.

ARAPLAR BİZİ ARKADAN VURDU YALANİ Dertleri milliyetçilik değil İHANET